Sivut

torstai 24. lokakuuta 2013

Kauan metsästetty haalari ja lempparikengät

Taidan olla lähipiirissä tunnettu siitä, että teen kaiken ihan viimetipassa. Parempi myöhään, kun ei milloinkaan!
Hommattiin talvihaalari vasta ihan hetki sitten. Olin kesästä asti kyllä ollut sitä mieltä, että Ticket meille tulee, mutta mikään väri ei oikein sytyttänyt. En halunnut täksi talveksi sitä perinteistä pinkkiä, jokainen edellinen haalari on ollut pinkki.. Pian alkaa pinkki tulla jo korvista!
Sitten löysin sen täydellisen värin, minkä halusin ehdottomasti Miljalle! Tätä väriä ei vaan enää uutena saanut. Koostakaan en ollut varma. Katselin kaikki fb-kirpparit ja huutonetit, sekä kyselin mittoja. Milja on 77cm pitkä ja lopulta päädyin kokoon 80, sillä en halua ostella monia eri haalareita yhden talven aikana. Olen myös sitä mieltä, että on parempi jos haalari on väljä, kamalaa jos lahkeet tai hihat nousee ja puristaa. Muutenkin väljempi malli tuollaiselle pienelle liikkuvalle on mukavempi päälle ja väliin mahtuu kovemmilla pakkasilla sitten vielä villahaalari.




Väri on siis tumman lila, ennemminkin luumu ja kuva vähän vääristää väriä. Sävy on ihanan lämmin talven pimeille pakkaskeleille. Metsästin kokoa 80 jokapaikasta, mutta mistään ei tahtonut löytyä. Lopulta sattumalta huomasin yhdellä fb-kirppiksellä juuri tämän haalarin! Laitoin myyjälle viestiä ja huomasin, että hän asuu parinkymmenen kilometrin päästä meistä. Mahtavaa! Päästään varmasti sovittamaan pukua ennen ostamista, sekä näen vielä kunnon paikanpäällä. Myyjä vastasi, että itseasiassa he asuivat nyt samalla paikkakunnalla, kuin me. Olin ihan innosta soikeana ja taidettiin lähteä sovittamaan haalaria jo samana päivänä. 
Haalari oli täydellinen! Väri oli juuri sitä mitä halusin ja puku sopivan väljä, menee varmasti koko talven. Vetoketju menee kiinni ihan ylös saakka (po.pissa vetoketju jäi ylhäältä hieman auki). Karvahuppu tekee haalarista ihanan suloisen. Tämä lähti heti meidän matkaan ja olin todella tyytyväinen! :)


Hankintalistalla olisi vielä sopiva pipo. Kuvassa on viimevuotinen, joka jää varmasti liian kylmäksi kunnon pakkaskeleillä. Pipo saisi olla valkoinen, ettei kokonaisuus ole sitten liian synkkä. Hanskatkin ovat viimevuoden, niitä on pidetty ainoastaan pari kertaa, koska viimevuonna käytössä oli lähinnä ''toppatumput'', kun Milja oli niin pieni vielä. Vetoketju hanskojen sivussa helpottaa pukemista huomattavasti.


Halusin Miljalle myös erillisen kauppatakin. En oo koskaan pukenut välikausikeleilläkään haalaria kauppaan mentäessä, kun autolla liikutaan. Uskon, että talvellakin käytetään aika paljon takkia, jos ei ulkona ole älyttömän kylmä ja kuljetaan ainoastaan autolla.
Oltiin Elokussa Kreetalla, Haniassa ja olin jo ennen reissua katsellut Zaran valikoimaa. Löysin täydellisen sinisen toppatakin, rusetti koristeena rinnassa. Pidin peukkuja, että liikkeessä paikan päällä olisi juuri näitä takkeja. Hanian Zarassa löysin heti nämä takit! Kaikki oli niin suloisen värisiä ja ihania, hinnatkin oli vähän halvemmat, mitä netissä. Koitettiin ensimmäisenä sitä sinistä, mihin olin kovasti nettisivuilla ihastunut. Se oli jotenkin poikamainen... Ei ollut yhtään meidän juttu, ei käynyt Miljalle tällä kertaa. Sitten mietin tahdonko valkean vai murretun vaaleanpunaisen. Mielummin valkea, koska siihen on helppo yhdistää muita värejä. Sovitettiin valkeaa, kokoa 86, oi miten suloinen se olikaan Miljan päällä, mutta se oli hivenen liian iso. Päätettiin silti ottaa se koko, koska Milja ehtisi vielä vähän kasvaa ennen takin käyttöönottoa. Nyt takki on ihan sopiva! :)



Kuvassa näkyy aika hyvin takin todellinen väri. Pipoa kaipaisi tämäkin asu, jotain hempeää.. :) Huomaa oikeassa yläkulmassa viuhahtava nukke...


Sitten oli edessä vielä se vaikein ostos... KENGÄT! Miten osaan ostaa noin pienelle sopivat kengät, mistä tiedän ettei ne kinnaa ja purista? Luin äärettömästä keskusteluja eri kengistä. Kuomat ei pitäisi vettä ja olisiko noin pienen yhtä vaikea kävellä niillä, kuin kumisaappailla. Tepsuja katsoin, mutta eivät nekään sitten iskeneet. Tahdoin päästä helpolla ja päätin, että meille tulee ainoastaan yhdet kunnon talvikengät, sellaiset jotka pitää vettä ja ovat myös lämpimät. 
Eräs kaunis päivä sitten lähdettiin kenkäostoksille Vaasaan Kenkäextraan. On tosi hyvä paikka ja asiantuntevia myyjiä. :) Suosittelen!
Heti myyjä tuli kyselemään, tarvitaanko apua. No totta hitossa me tarvitaan! Miten kukaan voi osata ostaa ensimmäiset talvikengät lapselle, joka ei puhua pukahda sanallakaan miltä se kenkä tuntuu.
Myyjä mittasi jalan ja alettiin etsiä sopivaa kenkää. Kerroin haluavani kengältä vedenpitävyyttä ja lämpöä. Sanoin myös, että toiveena olisi mahdollisimman neutaali väri -ei pinkkiä, kiitos.
Ensimmäisenä sitten sovitettiin Vikingin Gore-Tex kenkiä, myyjä lupasi niille 100% vedenpitävyyden. Koko oli 22. Kenkä tuntui hyvältä Miljan jalassa, ei hyörinyt ja pyörinyt ja pukeminen oli helppoa ja vaivatonta, käveleminen myös.   Se oli siinä, nämä kengät me ostetaan!



Näiden kenkien tultua taloon, ei oo ollut päivääkään, että Milja kulkisi ilman näitä, siis sisällä. Aamulla ensimmäisenä täytyy saada kengät jalkaan ja illalla ollaan vielä kengät jalassa iltapesujen jälkeenkin. Taitaa olla rakkaat kengät! Nyt Milja jo osaa itse pukea nämä jalkaan, yleensä toki vääriin jalkoihin. :) Kenkiä täytyy myös esitellä jokaiselle ihmiselle, joka täällä käy.


Lopuksi vielä... Miten kukaan voi kuvata kokoajan liikkuvaa taaperoa?!? 

LISÄYS! Vielä olis siis hienommat kauppakengät hakusessa! Onko kellään mitään vinkkejä, mistä löytyisi kivat ja suht edulliset? :) 

5 kommenttia:

  1. eikää miten ihania !! Jään seurailemaan :) -Krista

    http://kissun-blogi.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä itsekin tykkään noista vaatteista. Hyvät löydöt ;) ehkä keväällä sitte jotain kirkkaampaa!

      Poista
  2. Ihania talvivaatteita! :) Ja kivan olonen blogi, jään seurailee! :) Meijän lapset on syntyny samana päivänä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanko totta? :) En tiedä vielä yhtäkään, joka olis samana päivänä syntynyt. Sulla taitaa olla myös blogi? Käyn huomenna katsomassa paremmalla ajalla! :)

      Poista
    2. Huomasin tuolta facebookin ryhmästä että on samana päivänä syntyny! :) ja joo, tosta mun profiilista pääsee mun blogiin! :)

      Poista