Sivut

tiistai 19. marraskuuta 2013

Kahden juustokakun ohjeet

Mun piti jo aiemmin julkaista tää postaus, mutta tää olikin jäänyt luonnoksiin lojumaan. Mä kehotin kaveria kokeilemaan valkosuklaa-daimkakkua ja sanoin, että ohje löytyy blogista. Vaan eipäs löytynyt. Nyt löytyy ja kannattaa kokeilla näitä!

Isänpäiväksi tehtiin kaksi ''juustokakkua''. Tarjoiluun en viitsinyt sen enempää panostaa, kun tarkoitus oli kuljettaa kakkuja vielä mummilaan. Miljalla on maitoallergia, joten toinen kakuista täytyi olla maidoton, että hänkin saa herkutella muiden kanssa. Löysinkin tosi hyvän ohjeen, joten aloitetaan vaikka siitä.



Maidoton ''juustokakku''

Ohje täältä. Ohjessa pohjana on myslipohja ja päällä banaanin siivuja. Muutin pohjan Digestive-pohjaksi ja kiille on mansikka-mustikka. Jätin myös vegegelin pois ja käytin liivatetta.

Pohja:
200g Digestive-keksejä
100g sinistä Keiju kasvirasvalevitettä

Täyte:
3 dl soijajuomaa
1 1/2 dl sokeria
2 dl vaahtoutuvaa soijakermaa (Alpro Airy & Creamy)
200 g soijajogurttia, vanilja
1 tl vaniljasokeria
7kpl liivatetta

Kiille:
Marjoja silmämääräisesti
3kpl liivatetta

Muuten tein ihan ohjeen mukaan, mutta pohjaan murskasin Digestivet ja sekoitin sulatettuun siniseen Keijuun ja painelin irtopohjavuokaan. 
Täytteestä jätin pois vegegelin, muuten tein kaikki ohjeen mukaan. 
Liotin liivatelehtiä 5minuuttin kylmässä vedessä ja lisäsin ne keitettyyn vesitilkkaan. Annoin liivatteiden hetken jäähtyä ja lisäsin nesteen valmiiseen seokseen ja sekoitin hyvin. 
Kiilteeseen lisäsin samanlaisen seoksen liivatetta sulatettujen marjojen sekaan.
Annoin kiilteen hetken jähtyä, ennen kuin kaadoin sen täytteen päälle. 

Kakku oli oikein herkullista. Vähän etukäteen jännitin ''puskeeko'' soijan maku läpi. Mutta onneksi epäilyt eivät käyneet toteen. Mieskin sanoi, ettei todellakaan uskoisi kakkua maidottomaksi.  Kiillettä voi vaihtaa mielen mukaan. Tämä on hyvä idea juhliin, jos joukossa on maitoallergisia. Tätä voi varmasti syödä, eikä maussa huomaa eroa maidolliseen versioon. 



Valkosuklaa-daimkakku

 Tein tämän täysin ohjeiden mukaan, joka löytyy täältä. Kakku oli melkoisen makeaa, mutta todella herkullista. Tätä ei voi paljoa syödä, mutta varmasti taltuttaa makean nälän, maistui ihanasti valkosuklaalle. Käytin tuorejuuston tilalla rahkaa, mutta ihan yhtä hyvin siihen käy maustamaton tuorejuusto. Varmasti tullaan tekemään tätä vielä jatkossakin, oli sen verran nopea tehdä ja hyvän makuinen.


Kumpikin kakku oli helppo tehdä ja parissa tunnissa ne oli jo hyytyneet niin, että sain koristelut ja kiilteen päälle. Oli erittäin onnistuneen kakut isänpäivän kunniaksi, sekä erilainen vaihtoehto tavalliselle täytekakulle.

3 kommenttia:

  1. Oi nam pakko kokeilla tuota valkosuklaakakkua. Monesko päivä sulla on la? :) Mulla on 14.2.

    http://undermybe.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. La on 24.2 :) Toi oli kyllä tosi hyvää ja helppo ohje!

      Poista
  2. Ihania reseptejä! Pakko kokeilla joskus :)

    VastaaPoista